YOGA STAGE 

 

Meditatieve yoga brengt je via eenvoudige houdingen, ademhaling en beweging in aandacht, in een diep contact met je lichaam en geest.  Bijzonder aan meditatieve yoga is, dat het de verbinding tussen je lichaam en  geest herstelt, omdat hierin de fysieke en meditatieve aspecten van yoga samen komen.  Waardoor je een gevoel van eenheid in jezelf ervaart. Zijn in wat is, hier en nu. Je leert omgaan met fysieke, emotionele en mentale spanningen en hoe jezelf hiervan bevrijden. Zo wordt stap voor stap innerlijk evenwicht en rust gecreëerd, in je lichaam en geest. Je energie wordt weer in balans gebracht door het ontladen van spanningen, ladingen en afvalstoffen en opladen van energie.

We nemen tijd om te  luisteren naar de taal en signalen van het lichaam, van waaruit  je zorg kan dragen voor de behoeften van jouw lichaam. Ieder volgt hierin trouw aan zichzelf haar eigen ritme. Je leert wat aarding, je energie bundelen, centreren en laten stromen betekend. Deze week is een herbronning, waarin je de  natuurlijke energiebronnen in jezelf aanspreken. De doorstroming in je lichaam komt weer op gang zodat haar vitaliteit terug komt.

Tijdens deze week zal je de helende werking van Yoga leren kennen, ervaren. Yoga werkt therapeutisch maar is geen emotionele therapie of in proces gaan. Door in het geheel van het wezen te blijven, kan de werking van dit ‘heel zijn’ nog niet geïntegreerde stukken helen. Dus het lichaam, de gevoelens, de gedachten en de zijnslaag worden als een geheel benadert. In deze zijnslaag vind een diepe helende werking plaats.

Je ontdekt je eigen zelfhelende kracht. En de kracht van het inzicht zelf verantwoordelijk te mogen nemen voor jouw scheppingskrachten.  De krachten in de natuur geven hieraan een grote meerwaarde.  Vredevolle communicatie met onszelf en anderen is de basis voor de ontmoeting met jezelf en andere verwanten op de yoga weg.

 Hartelijk welkom.Voor meer info mail naar lut.van.melle@telenet.be